Toekomstbeeld Openbaar Vervoer 2040

Mobiliteit in stedelijke regio’s groeit hard. Om reizigers ook in 2040 een hoogwaardig en modern openbaar vervoersysteem te bieden, zijn de komende jaren scherpe keuzes nodig. Het Toekomstbeeld Openbaar Vervoer 2040 maakt zichtbaar welke investeringen nodig zijn om verdere groei van ov te faciliteren. De investeringen in een ov-schaalsprong vergroten de mogelijkheden voor verstedelijking in Zuid-Holland en dragen bij aan leefbaarheid en bereikbaarheid. Enkele vragen in dit onderzoek: wat draagt bij aan een goede deur-tot-deurreis? Welke maatregelen zijn urgent vanuit capaciteit en/of veiligheid? Welke maatregelen bieden ruimte voor groei en zijn kostenefficiënt?

Het onderzoek biedt inzicht in afhankelijkheden binnen het ov en investeringen die nodig zijn voor een robuust netwerk. De resultaten zijn bestuurlijk gedeeld in verschillende ‘tafels’ en gebruikt in andere verkenningen. Het onderzoek werkt door in het Programma Mobiliteit en Verstedelijkingsstrategie.

Wil je meer informatie over dit onderzoek? Neem dan contact met ons op via kenniszuidholland@pzh.nl

Meer informatie

Eindrapportage

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Disclaimer: Dit onderzoek voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen. De onderzoeken die we vanaf 2022 publiceren zijn wel toegankelijk gemaakt. Heb je hulp nodig om dit onderzoek te lezen? Neem dan contact met ons op via kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Lees meer