Snelstudie: kansen voor deelfiets en deelscooter in Zuid-Holland

Er liggen kansen in Zuid-Holland voor deelfietsen en deelscooters. Vooral in de grote steden zijn deze deelvoertuigen al aan een flinke opmars bezig. Gemeenten formuleren daar beleid op. Aan de ene kant ter stimulering van een mobiliteitstransitie en ketenmobiliteit en aan de andere kant om verrommeling tegen te gaan.

De conclusie van deze snelstudie is dat deelfietsen en deelscooters bijdragen aan betere mobiliteit, omdat het een extra keuze is bovenop bestaande vervoermiddelen, vooral in het natransport op het OV. Deze vormen van deelmobiliteit zijn schoon en nemen weinig ruimte in, wat wijken aantrekkelijker kan maken. Ook in landelijk gebied kan – met name elektrische- deelmobiliteit bijdragen aan een betere bereikbaarheid en meer keuzevrijheid. Bovendien kunnen we kosten besparen bij drukke OV-knopen doordat deelvoertuigen korter en dichter op elkaar in stallingen staan, waardoor dure nieuwbouw van stallingen niet of pas later nodig is.

Meer informatie

Eindrapportage

Gerelateerd evenement

   

Links

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Disclaimer: Dit onderzoek voldoet niet aan de toegankelijkheidseisen. De onderzoeken die we vanaf 2022 publiceren zijn wel toegankelijk gemaakt. Heb je hulp nodig om dit onderzoek te lezen? Neem dan contact met ons op via kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies