Verbonden fietsen

In Zuid-Holland kun je op steeds meer plaatsen ‘verbonden fietsen’. Zo ook in Delft. Slimme technologie in apps en intelligente verkeerslichten (iVRI’s) maken het mogelijk dat fiets en verkeerslicht met elkaar communiceren. Zo ‘ziet’ het verkeerslicht de fietser eerder, waardoor deze bijvoorbeeld eerder of langer groen licht krijgt en prettiger door kan fietsen.

In Delft staan voetgangers en fietsers op de eerste plaats. Daarom werken de gemeente Delft, TU Delft en de provincie Zuid-Holland samen in een onderzoek naar het nog beter inzetten van deze en andere slimme technologieën.  Zo wordt fietsen nog efficiënter en leuker. En een nog aantrekkelijker alternatief voor de auto.

Daar hebben we jouw hulp bij nodig! 

In een pilot van twee maanden onderzoeken en testen we samen met andere fietsliefhebbers, leveranciers en ondernemers op fietsgebied, verschillende bestaande ‘connected’ toepassingen voor de fiets. We kijken samen hoe deze nog beter kunnen aansluiten op de huidige behoefte van de fietser. Je bent van harte uitgenodigd op om met ons mee te denken, op donderdag 9 maart van 14:00-17:00 op het stadskantoor van Delft (Stationsplein 1, Delft)!

Meer informatie

Locatie

Stationsplein 1, 2611 BV Delft

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies