Plein1 Natuurinclusief Zuid-Holland

Nederland en provincie Zuid-Holland staan voor grote ruimtelijke en maatschappelijke opgaven. Een goede kwaliteit van de natuur helpt bij de realisatie hiervan. Want er is een sterke samenhang tussen natuur, klimaat, leefmilieu en biodiversiteit. Voor bijvoorbeeld voedsel, grondstoffen, schone lucht en water, gezondheid en welzijn.

Een goede natuurkwaliteit is dan ook van groot belang voor een gezonde economie en brede welvaart in Zuid-Holland. Andersom bieden deze grote transities de mogelijk om de natuur te verbeteren. Wereldwijd is er namelijk steeds minder natuur en van de bestaande natuur gaat de biodiversiteit rap achteruit. In Nederland is het verlies van oorspronkelijke natuur zelfs aanzienlijk groter dan gemiddeld in Europa.  

Daarom organiseert provincie Zuid-Holland de eventweek Natuurinclusief Zuid-Holland van 7 tot en met 10 november. De week wordt afgetrapt met een PLEIN-1 bijeenkomst op maandag 7 november om 14:00. Centraal staat de terugkoppeling van de Verkenning Natuurinclusief: welke perspectieven zijn er, en hoe pakken we dit aan? Kom in contact met professionals die werken aan maatschappelijke en ruimtelijke opgaven en sla de handen ineen voor een toekomstbestendig Zuid-Holland!

Alle informatie over dit event is te vinden op de eventpagina. Bekijk voor meer informatie en eventuele vragen de pagina Verkenning Natuurinclusief.

Meer informatie

Locatie

Provinciehuis
Zuid-Hollandplein 1
2596AW Den Haag
Nederland

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Deze website maakt gebruik van cookies