Inspiratiesessie Beweegvriendelijk Zuid-Holland

Op 13 juni 2022 vond er een inspiratiesessie plaats waaruit als droombeeld naar voren kwam dat al onze inwoners bij voorkeur vanaf de voordeur beschikken over een aantrekkelijk beweegnetwerk dat stad en land dooradert en verbindt.

Op dit moment voldoet minder dan de helft van de Zuid-Hollanders aan de beweegnorm en de beweegtweedeling neemt toe. Wij bewegen steeds minder, worden steeds zwaarder en zijn steeds meer en langer ziek. Het Toekomstonderzoek Beweegvriendelijk Zuid-Holland dat wordt uitgevoerd door het Mulier Instituut, Molster Stedenbouw en het kennisplatform CROW draagt bij aan het keren van het beweegtij. In dit onderzoek werken professionals van binnen en buiten de provincie op de beleidsvelden ruimte, wonen, bereikbaarheid, gezondheid, sport en recreatie samen aan het beweegvriendelijker maken van Zuid-Holland.

Magazine Beweegvriendelijke Omgeving

Heb je nog geen exemplaar van het CROW Magazine Beweegvriendelijke Omgeving, met daarin interviews met o.a. gedeputeerde Anne Koning en Mulier-onderzoeker Mark Noordzij en wilt u een fysiek exemplaar ontvangen, stuur dan een mail naar jm.brouwer@pzh.nl.

Meer informatie

Locatie

Y-Park
Floris Grijpstraat 2
Den Haag

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Sprekers

foto van Erwin Hoogland

Erwin Hoogland

Fractievoorzitter

foto van Herbert Zilverentant

Herbert Zilverentant

Statenlid

foto van Karima Bouchtaoui

Karima Bouchtaoui

Statenlid

Deze website maakt gebruik van cookies