Informatiebijeenkomst presentatie onderzoek slavernijverleden provincie Zuid-Holland

Na de bewonersbijeenkomsten van maart en april nodigt de provincie Zuid-Holland u graag uit voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 8 juni 2023

Tijdens deze avond worden de resultaten gedeeld van het historische onderzoek naar de rol van ‘Zuid-Hollandse’ bestuurders gedurende de periode van slavernij en de aanloop naar contractarbeid. De presentatie zal verzorgd worden door dr. Karwan Fatah-Black van Universiteit Leiden, die in opdracht van de provincie samen met dr. Lauren Lauret en dr. Joris van der Tol het eerste deel van het driedelige onderzoek heeft uitgevoerd. De onderzoeksvragen die de basis vormen voor dit onderzoek kunt u hier terugvinden.   

Deze avond zal dus in het teken staan van de presentatie van het historisch onderzoek. Er volgen nog twee onderzoeken naar de de doorwerking van het slavernijverleden. Bij het onderzoek van Verwey-Jonker zal de focus liggen op nazaten van zowel mensen die in slavernij gevangen waren als nazaten van mensen die als contractarbeider te werk zijn gesteld na de afschaffing van de slavernij (voornamelijk mensen van Javaanse, Chinese en/of Hindostaanse afkomst).

Meer informatie over het programma van 8 juni volgt nog. Iedere bewoner van Zuid-Holland die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte uitgenodigd. Aanmelding is nodig, gebruik daarvoor de onderstaande groene balk. 

Meer informatie

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via: kenniszuidholland@pzh.nl

Sprekers

foto van Anne Koning

Anne Koning

Gedeputeerde Wonen, Ruimtelijke Ordening, Recreatie en Sport van de Provincie Zuid-Holland

foto van Dr. Karwan Fatah-Black

Dr. Karwan Fatah-Black

Onderzoeker Universiteit Leiden

foto van Frederik Zevenbergen

Frederik Zevenbergen

Gedeputeerde Verkeer en vervoer, bestuur en maatschappij, vergunningsverlening en cultuurparticipatie

foto van Jaap Smit

Jaap Smit

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland

foto van Peggy Bouva

Peggy Bouva

Host

Deze website maakt gebruik van cookies